HRVATSKI MUZEJI I ZBIRKE ONLINE
muzEJ!

PRETRAŽIVANJE

fraza ključna riječ sve muzeji zbirke predmeti

MUZEJI

status grad vrsta muzeja
muzejske zbirke dokumentacijski fondovi arhiv
knjiznica preparatorska radionica restauratorska radionica
 
 

 
grad
vjerska zajednica
konzervatorski odjel
 

ZBIRKE

naziv zbirke (upišite naziv ili dio naziva) vrsta zbirke muzej
vrsta građe materijal grad
teritorij s kojega građa potječe vremensko razdoblje
 

PREDMETI

naslov muzej vrsta zbirke vrsta predmeta
autor datum ili razdoblje materijal i tehnika
natpisi i oznake tema opis
 
 
ADRESA
, 51215 Kastav
Primorsko-goranska županija
RADNO VRIJEME
uz najavu na telefon ili e-mail TZ grada Kastva ili Turističkoj agenciji Kastavea, tel./faks 051/691-586, e-mail: kastavea@kastavea.hr
T 051/691-425 (TZ grada Kastva)
E tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
W http://www.kastav-touristinfo.hr/hr/86/mici-zav...
Parkiralište
udaljeno 500 m
Stručna vodstva
uz najavu Turističkoj agenciji Kastavea na telefon ili na e-mail
strani jezici: talijanski, engleski i njemački
Grupni posjeti
da
Fotografiranje
da
Cijena ulaznice
besplatan ulaz
Pristup za posjetitelje s invaliditetom
ne
OPĆI PODACI
STRUČNI DJELATNICI
STRUČNE SLUŽBE I USLUGE
Status C
Vrsta muzejska zbirka - etnografski
Djelokrug lokalni
Osnivač
Godina osnutka.
Voditelj
Muzej ima:
- stalni postav

Muzej

O MUZEJU

Pekarska zbirka ili Idičina peknjica dio je projekta Mići zavičajni muzeji, kojeg vodi Kastafsko kulturno leto, s ciljem osvještenja kulturnog identiteta i revitalizacije starih obrta, koji su u drugoj polovici 19. i prvoj polovici 20. st. bili zaštitni znak grada Kastva. Važnost obrtništva potvrđuje i činjenica da je samo dvije godine nakon što je u Zagrebu otvorena prva obrtna škola na hrvatskim prostorima, 1885. g. otvorena Delavska škola u Kastvu. Kako bi se tradicija sačuvala, a posjetiteljima omogućio autentičan doživljaj utemeljen na kulturnom identitetu, u gradu se otvaraju male muzejske zbirke koje prikazuju pojedine obrte.
 
U Peknjici je izložena krušna peć – peknjica, stara sto godina u kojoj se i danas može peći kruh.