HRVATSKI MUZEJI I ZBIRKE ONLINE
muzEJ!
HR | EN

PRETRAŽIVANJE

fraza ključna riječ sve muzeji zbirke predmeti

MUZEJI

status grad vrsta muzeja
muzejske zbirke dokumentacijski fondovi arhiv
knjiznica preparatorska radionica restauratorska radionica
 
 

 
grad
vjerska zajednica
konzervatorski odjel
 

ZBIRKE

naziv zbirke (upišite naziv ili dio naziva) vrsta zbirke muzej
vrsta građe materijal grad
teritorij s kojega građa potječe vremensko razdoblje
 

PREDMETI

naslov muzej vrsta zbirke vrsta predmeta
autor datum ili razdoblje materijal i tehnika
natpisi i oznake tema opis
 
 
ADRESA
Poljana Paska Miličevića 1, 20000 Dubrovnik
Dubrovačko-neretvanska županija
RADNO VRIJEME
Zimsko radno vrijeme – od 1. studenog do 21. ožujka:

Izložbe „Ranosrednjovjekovna skulptura u Dubrovniku i okolici“ i „Cvijet u kamenu“ (Tvrđava Revelin): 9-16, srijedom zatvoreno

Dubrovački muzeji ne rade srijedom te na Božić, Novu godinu i Festu sv. Vlaha (3. veljače)
T 020/324-041
F 020/324-857
E arheoloski@dumus.hr
W http://www.dumus.hr/hr/arheoloski-muzej/
Kako doći do muzeja
sve linije gradskog prometa, osim linije br. 7
Parkiralište
javna parkirališta
Stručna vodstva
za učenike i studente: 020/ 324-860
strani jezik – engleski i talijanski (samo za kolege)
Grupni posjeti
ORGANIZIRANI POSJET (10 osoba i više) Cijena ulaznica od 110 kn za grupe (10+osoba) i 50 kn za učenike i studente obuhvaća: Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Umjetničku galeriju Dubrovnik
Prirodoslovni muzej, Galeriju Dulčić-Masle-Pulitika I Atelijer Pulitika.
Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik te vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

Od 1. siječnja 2021. Dubrovački muzeji (Kulturno – povijesni, Pomorski i Etnografski muzej) uveli su nove cijene ulaznica za grupne posjete (10 osoba i više) koje će iznositi 70 kuna za jedan, 80 kuna za dva i 90 kuna za tri muzeja. Ulaznica za učenike i studente za jedan muzej iznosit će 40 kuna, a za dva, odnosno tri muzeja 50 kuna.

Vaučer Dubrovačkih muzeja vrijedi samo za Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe te izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin. Svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja. Vodiči turističkih grupa ostvaruju pravo na besplatan posjet svim muzejima i izložbama.
Fotografiranje
ne
Cijena ulaznice
Cijena ulaznica od 130 kn za individualce i 50 kn za učenike i studente obuhvaća: Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Umjetničku galeriju Dubrovnik, Prirodoslovni muzej, Galeriju Dulčić-Masle-Pulitika i Atelijer Pulitika.
Ulaznica za Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru: 100 kuna za individualce; 50 kuna za učenike i studente. Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja.
Članovi ICOM-a, HMD-a i sl. muzejskih udruženja: besplatno

Pristup za posjetitelje s invaliditetom
ne
OPĆI PODACI
STRUČNI DJELATNICI
STRUČNE SLUŽBE I USLUGE
Status A
Vrsta specijalizirani muzej - arheološki
Djelokrug regionalni
Osnivač grad
Godina osnutka1940.
U sastavuDubrovački muzeji

RavnateljIvona Michl
Voditeljdr. sc. Domagoj Perkić
Muzej ima:
- knjižnicu (dostupna stručnjacima)

Muzej

O MUZEJU

Arheološki muzej Dubrovačkih muzeja nema trajni smještaj ni stalni postav, ali je dio njegove građe dostupan javnosti putem tri izložbe. U prizemlju tvrđave Revelin u Dubrovniku postavljene su dvije izložbe:- Na izložbi Ranosrednjovjekovna skulptura Arheološkog muzeja u Dubrovniku predstavljeni su najreprezentativniji dijelovi kamenog namještaja predromaničkog i ranoromaničkog sloga: oltarne pregrade, propovjedaonica, ciborija i kamena arhitektonska plastika (stupovi, kapiteli, portali, prozori). Djela su to izuzetno kvalitetne klesarke škole i vrsnih majstora, a potječu iz crkava benediktinskoga reda iz povijesne jezge i bliže okolice grada, i datiraju se od 8. do 12. st. - Izložba Revelin – Arheološka istraživanja / prostorni razvoj / ljevaonica prikazuje slijed gradnje dviju utvrda na istoj lokaciji - prve iz sredine 15. st. s pripadajućim sadržajima kao što su peći za lijevanje topova i zvona i kuća majstora ljevača Ivana Rabljanina, i druge današnje utvrde iz 16. st. koja se graditi  prema projektu vojno inženjera A. Ferramolina iz Bergama, u vrijeme širenja osmanske imperije na Balkan. Revelin u vojnom graditeljstvu označava predutvrdu, neku vrstu bastiona u gradskom jarku koji je spojen mostovima s gradom i predgrađem. U Kneževu dvoru u Stonu na poluotoku Pelješcu postavljena je izložba Spilja Gudnja - višeslojni prapovijesni lokalitet.Građa arheološkog muzeja podijeljena je u 8 zbirka: pretpovijesna, antička, ranosrednjovjekovna, zbirka kamene, metalne i koštane građe od 13. st. do potresa 1667.g., zbirka kasnosrednjovjekovne i novovjekovne keramike, majolike i stakla, egipatska, ciparska i numizmatička zbirka.

Zbirke

OSTALE ZBIRKE
MUZEJSKE ZBIRKE
Antička zbirka ; voditelj: Liljana Kovačić
arheološka

Ciparska zbirka ; voditelj: Ivona Michl
arheološka

Egipatska zbirka ; voditelj: Ivona Michl
arheološka

Numizmatička zbirka ; voditelj: Darko Milošević
arheološka, numizmatička

Pretpovijesna zbirka – enolitik, brončano i željezno doba ; voditelj: dr. sc. Domagoj Perkić
arheološka

Pretpovijesna zbirka – paleolitik, mezolitik, neolitik ; voditelj: Darko Milošević
arheološka

Ranosrednjovjekovna zbirka ; voditelj: Ivona Michl
arheološka

Zbirka kasnosrednjovjekovne kamene, metalne i koštane građe ; voditelj: dr. sc. Domagoj Perkić
arheološka

Zbirka kasnosrednjovjekovnog i novovjekovnog keramičkog i staklenog materijala ; voditelj: Liljana Kovačić
arheološka

 

Muzej u fondovima MDC-a

Katalog knjižnice (1)

Svi rezultati